Granátové jablko

Víno z granátového jablka

Alkoholický nápoj z granátových jablek s jemným nádechem oříšků - vlašských, burských a lískových. Víno je nasládlé, husté konzistence, s "dlouhou" chutí. Pije se velmi lehko, samostatně, bez dalšich ingrediencí nebo příloh.

Sklizená granátová jablka jsou částečně zbavena slupky a poté umístěna do velkých nádrží, kde začíná fermentační proces (kvašení). Jakmile obsah alkoholu dosáhne 6-7%, přirozená fermentace končí a začíná výrobní process, při kterém je obsah alkoholu zvýšen na 16%.

Víno má hlubokou jantarovou barvu s odstínem zralého granátového jablka a tmavě zlatavým třpytem. Víno je husté konsitence, sladkonakyslé chuti.

Víno z granátového jablka má příjemné ovocné chuťové zabarvení, víno dává vyniknout přirozené chuti granátových jablek. Používá se při různých příležistostech, v kombinaci se všemi druhy masa, ale také se přidává do čokoládových dezertů a jako hlavní přísada při přípravě punče.

Zkušení barmani jej míchají se šumivými víny (sektem), ginem nebo tequilou.

< zpět | vytisknout | nahoru ^
©2008 GranatoveJablko.cz
Vytvořilo: OLIVA Webdesign Studio