Granátové jablko

Želé z granátového jablíčka se zázvorem

Ingredience (5 šálků)


Postup

Před vařením nasypejte jemně nastrouhaný čerstvý kořen zázvoru a přidejte džus do středně velkého hrnce, vmíchejte cukr. Přidejte máslo (to pomáhá zredukovat pěnění) a za stálého míchání nechte přejít varem. Rychle přidejte pektin. Znovu nechte přejít varem, nechte povařit asi 1 minutu. Dejte pryč z plotny a sezbírejte pěnu (jestliže se nějaká vytvořila). Ihned nalejte do sterilizovaných zavařovacích sklenic a zavřete sterilizovanými zavařovacími víčky. Nechte zchladit a poté dejte do mrazničky. Aby želé vydrželo po dlouhou dobu, je nutné respektovat návod výrobce zavařovacích sklenic.

< zpět | vytisknout | nahoru ^
©2008 GranatoveJablko.cz
Vytvořilo: OLIVA Webdesign Studio