Granátové jablko

Polévka z granátových jablíček s masovými kuličkami

Ingredience (6 porcí)

Masové kuličky


Postup

Smíchejte drcený česnek s 1 polévkovou lžící másla v malém kastrolu na mírném až středním ohni. V míse smíchejte mleté maso, mátu, kmín a česnek. Řádně promíchejte směs dřevěnou vařečkou nebo rukama, dokud není kompaktní. Pomalu vmíchejte zrníčka z granátového jablka. Ze směsi připravte kuličky a dejte je na vyhřátou pečící misku (vymazanou 1/4 šálku másla). Nechte péci, dokud lehce nezhnědnou, přendejte na papírové ubrousky.

Umyjte a jemně nakrájejte bílé části pórku a dejte do velké ohnivzdorné smaltované pánve se šesti polévkovými lžícemi másla. Nechte povařit na mírném až středním ohni po 10 minut, nebo dokud nezměknou. Přidejte kousky kuřete, čočku, osol a přidejte pepř podle chuti. Nechte zvolna vařit, přikryté, po 45 minut. Sesbírejte pěnu, přidejte džus z granátových jablek, petržel, mrkev, rýži a masové kuličky a pokračujte ve vaření, přikryté pokličkou, asi po 20 minut. Umyjte, očistěte a nasekejte špenát, přidejte do polévky na posledních 5 minut vaření. Nalijte do nahřátých talířů, posypte čerstvou mátou a koriandrem.

< zpět | vytisknout | nahoru ^
Š2008 GranatoveJablko.cz
Vytvořilo: OLIVA Webdesign Studio