Granátové jablko

Parfait z granátových jablek

Ingredience


Postup

Smíchejte želatinu a cukr do hlubokého kastrolu, nechte stranou. Rozšlehejte žloutky a vodu, vmíchejte do želatinové směsi. Vařte na nízkou až střední intenzitu (ale nenechte vřít), za stálého míchání, dokud se želatina a cukr nerozpustí, přibližně 5 minut. Odstavte z plotny, vmíchejte citrónovou šťávu a džus z granátového jablka. Nechte vychladit, občas promíchejte, dokud směs mírně neztuhne (přibližně dvě a půl hodiny).

Když je směs připravená, rozšlehejte bílky, dokud neztuhnou. Důkladně vmíchejte do směsi z granátového jablka. Odložte stranou. Rozšlehejte smetanu na šlehání, šlehačku opatrně vmíchejte do odstavené směsi. Rozdělte do šesti skleniček, nechte zchladit nejméně 4 hodiny. Před servírováním ozdobte šlehačkou, posypte nasekanými pistáciovými oříšky a zrníčky z granátového jablka.

< zpět | vytisknout | nahoru ^
©2008 GranatoveJablko.cz
Vytvořilo: OLIVA Webdesign Studio