Granátové jablko

Marmeláda z granátových jablíček a citrónu

Ingredience (3 šálky)


Postup

Odřízněte konce citrónu, rozkrojte na čtvrtiny a poté vyndejte všechna zrníčka. Nakrájejte napříč na tenoučké plátky, ponechte ve skleněné míse. Odřizněte konce grapefruitu, rozkrojte na osminy a poté vyndejte všechna zrníčka. Nakrájejte napříč na tenoučké plátky, ponechte ve skleněné míse s citrónem. Překryjte třemi šálky cukru a nech zchladit přes noc.

Smíchejte ovoce včetně šťávy, džus z granátového jablka a cukr ve středně velkém hrnci. Na prudším ohni přiveďte do varu, míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Sniž na střední teplotu, povařte, dokud nezhoustne, občas pomíchejte, přibližně jeden a půl hodiny. Dávejte pozor, aby se marmeláda nepřipálila.

< zpět | vytisknout | nahoru ^
©2008 GranatoveJablko.cz
Vytvořilo: OLIVA Webdesign Studio