Granátové jablko

Lilková pochoutka s granátovým jablíčkem

Ingredience (4 šálky)


Postup

Do většího hrnce nechte rozehřát olej na vysokém ohni dokud není žhavý, ale nesmí kouřit. Přidejte lilek a nechte smažit, za častého míchání, dokud není měkký. Přibližně 5-7 minut. Sniž plamen na střední, přidejte cibuli a nechte povařit, za občasného míchání, asi 2-3 minuty. Potom přidejte česnek a nechte povařit další 1 minutu. Přidejte rajčatovou šťávu a sirup z granátového jablka, nechte přejít varem, snižte teplotu na nízkou a nechte zvolna povařit asi 5 minut, občas promíchejte. Odstavte z plotny, ochuťte solí a pepřem podle chuti. Přimíchejte mátu a zrníčka z granátového jablka. Podávej teplé nebo po studenu s opečenými bagetami, slanými krekry, chlebem nebo jako omáčku na kuře, rybu nebo vepřová žebírka.

< zpět | vytisknout | nahoru ^
©2008 GranatoveJablko.cz
Vytvořilo: OLIVA Webdesign Studio