Granátové jablko

Grilovaný lilek s omáčkou z granátového jablka

Ingredience (6 porcí)


Postup

Nakrájejte lilek na plátky a rozložte na papírové ubrousky. Posolte plátky a položte na ně talíř nebo nebo prkýnko (aby byly dobře zatíženy), nechte zatížené asi 30 minut a potom je vysušte papírovými ubrousky.

Gril lehce potřete olivovým olejem a položte na něj plátky lilku. Grilujte na každé straně (asi 3 minuty nebo dokud lehce nezhnědnou). Sundejte plátky lilku z grilu a poklaďte je na servírovací talíř tak, aby se lehce překrývaly.

V moždíři připravte pastu z černeku a 2 lžiček soli. Ve skleněné míse smíchejte černekovou pastu se sirupem z granátového jablka. Naneste trošku směsi na každý plátek lilku. Lehce posypejte plátky petrželem a zrníčky z granátového jablka, přikrejte a nechte odležet v lednici.

< zpět | vytisknout | nahoru ^
©2008 GranatoveJablko.cz
Vytvořilo: OLIVA Webdesign Studio