Granátové jablko

Fazolová polévka s omáčkou z granátových jablíček

Ingredience

Omáčka


Postup

Přeberte fazole a vytřiďte všechny nečistoty a kamínky. Dejte fazole do velkého hrnce a přilejte studenou vodu. Nechte namočené nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc. Přelejte fazole do cedníku a propláchněte tekoucí studenou vodou. Vraťte je do hrnce a přidejte čerstvou studenou vodu. Přiveďte do varu na vysokém ohni, potom snižte intenzitu a vařte na mírném plameni, mezi 45 minutami a 1 hodinou. Nechte dobře odkapat a dejte stranou.

Ve velkém polévkovém hrnci nechte rozehřát olivový olej na středně silném ohni. Přidejte cibuli a celer, povařte, občas zamíchejte, dokud vše nezměkne, asi 10 minut. Přidejte česnek a nechte vařit, dokud nezačne příjemně vonět, asi 1 minutu. Osolte a opepřete. Přidejte uvařené fazole a 2 šálky vody, přiveďte do varu na prudším ohni, snižte intenzitu tak, aby se směs zvolna povařila, asi 15 minut, dokud vůně nesplynou. Nechte krátce vychladnout, pomocí ponorného (nebo normálního) mixéru rozmixujte na jemné pyré. Vraťte do hrnce a dochuť solí a pepřem. Udržuj teplé na velmi nízkém ohni.

Příprava omáčky

Ve středně velké míse smíchejte sirup z granátových jablek, limetkovou šťávu a šalotku, vše dobře promíchejte. Přidejte zrníčka z granátových jablek a petržel, pečlivě zamíchejte.

Servírování

Naberte naběračkou teplou polévku do polévkových misek, přidejte lžíci omáčky doprostřed polévky a vše přelejte troškou olivového oleje. Podávej ihned.

< zpět | vytisknout | nahoru ^
©2008 GranatoveJablko.cz
Vytvořilo: OLIVA Webdesign Studio