Granátové jablko

Omáčka z granátových jablek

Originální dochucování pokrmů je odjakživa charekteristickým znakem východní kuchyně. Jedním z nepřeberné škály, avšak velice charateristickým, je koření na bázi omáčky z granátového jablka, tzv. narsharab.

Narsharab - hustá, tmavě červená tekutina, která se získává z džusu z granátových jablek. Základními složkami jsou džus z granátových jablek a cukr.

Pro přípravu narsharabu se zrníčka z granátových jablek oddělí od slupky a očistí od mázdry (přepážky oddělující bloky zrníček), šťáva z nich se vylisuje. Dále se napaří v vakuových zařízeních až se jejich hmota zredukuje až na jednu pětinu původní váhy, přidá se cukr a koření (koriandr, bazalka, skořice a bobkový list).

Omáčka z granátových jablek "Narsharab" kromě unikátních vlastností vlastních džusu z granátových jablek zosobňuje jemnou origínální chuť, která zvýrazní požitek jak z červeného masa, tak i z ryb a drůbeže.

< zpět | vytisknout | nahoru ^
©2008 GranatoveJablko.cz
Vytvořilo: OLIVA Webdesign Studio