Granátové jablko

Džusy a koncentrované šťávy

Džus

Džus z granátových jablek obsahuje nejvyšší koncentraci antioxidačních látek, které účinně pomáhají čištění těla a působí jako prevence proti mnoha onemocněním.

Granátová jablka obsahují vysoký podíl polyphenolů, z nichž nejhodněji zastoupený je hydrolizovatelný tanin, zejména punicalagin. Právě tyto látky jsou považovány, na základě mnoha vědeckých studií zpracovaných po celém světě, za nejúčinnější antioxidanty, zodpovědné za schopnost granátových jablek ničit volné radikály v lidském tělě.

V početných vědeckých studiích byl džus z granátových jablek vyhodnocen jako velmi účinný prostředek na snižování mnohých rizikových faktorů v kardiovaskulární oblasti, mezi jinými obsah LDL oxidantů, množství oxidačních makrofágů a změny buněčné membrány, což jsou hlavní rizikové faktory pro artheriosklerózu a nemoci srdce.

Tanin byl identifikován jako primární složka zodpovědná za snížení oxidačního statusu, který vede k těmto rizikovým faktorům. Džus z granátových jablek byl také úspěšně testován pro jeho účinnost při léčení rakoviny prostaty.

Džus je vyráběn zejména v Azejbajžánu, původní oblasti pěstování granátových jablek, ve Španělsku, Kalifornii (USA) a na dalších místech.

Nejpřirozenější je džus lisovaný (ne z koncentrátu), nepřibarvovaný, nepřislazovaný a bez konzervačních látek – 100% přírodní džus z granátových jablek.


Koncentrát

Koncentrát z granátových jablek je v podstatě koncentrovaný džus z granátových jablek. Je velmi vyhledávaný výrobci džusů a ovocných šťáv, koncentrovaný džus je možno koupit i na maloobchodním trhu.

Jsou prameny, které tvrdí, že koncentrát je ještě lepší než džus. A to proto, že výroba koncentrátu v prostředí vysokého podtlaku zaručuje zachování veškerých vitamínů a účinných látek.

< zpět | vytisknout | nahoru ^
©2008 GranatoveJablko.cz
Vytvořilo: OLIVA Webdesign Studio